2015. júl. 7.

Ha virágzik a sakura, még az eső sem állhat az utamba!

Sziasztok!

A sakura virágzás gyönyörű időszak Japánban és ki is akartam minden lehetőséget használni, hogy minél több helyre elmenjek és gyönyörködjek a szépséges virágok nyújtotta látványban.
Satteban, ahol Taka lakik is van egy hosszú út, amit kétoldalt cseresznyefák szegélyeznek és fantasztikus látványt nyújtanak tavasszal. 
Így egyik reggel vonatra pattantam és sebesen robogtam Satte felé. Mind a ketten Saitama prefektúrában lakunk, légvonalban nem is olyan messze egymástól, viszont a két város között olyan rosszul van kiépítve a vonathálózat, hogy 3 átszállás és nagyjából 1,5 óra vonatozás mire megérkezek.

Sajnos az idő nem kedvezett nekünk, az eget szürke esőfelhők borították és bizony esett is változó intenzitással. De ez sem vette el a kedvünket és azért elmentünk és sétáltunk a egy nagyot a fák alatt. Jó lett volna vinni plédet és ejtőzni egyet, de így is volt egy különleges hangulata :)
Satte arról híres, hogy a sakurával egy időben nyílik a repce is, így egy hatalmas sárga virágtenger terül el a fák mellett. Jelenleg pedig a hortezia borítja be a helyet. Szeptember-október pedig a pókvirág időszaka, így itt szinte állandóan van valami virág amiért érdemes ellátogatni ide.

És most követezzenek a képek :)

Az állomás közelében gyönyörűen virágzott pár fa, de azt sajnos nem tudom milyen fák, nem vagyok egy nagy növényszakértő ^^"


És egy másik, szintén gyönyörű és számomra szintén ismeretlen fa


 
Megérkezve a virágzó sakurákhoz *-*
Már jó sok szirom lehullott, így olyan volt, minta hava lenne a táj


Jó időben ínycsiklandó finomságokat árulnak, de a rossz időben csak kevés volt nyitva

Azért megkóstoltunk valamit: Banán csokival leöntve és koalás keksszel megspékelve :D


Repce tenger háttérben a sakurákkal



Sakurás sütit, ami bevallom, nem lett a kedvencem ^^"




Rövid bejegyzés képekkel ✔ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése