2011. aug. 14.

egy kis ősi kultúra :)

Yo~

Tudom, már nagyon régen írtam ^^ El vagyok maradva rendesen. Lusta voltam blogolni ^^" Megint vissza tért a hőguta, így jelenleg sok energiát arra használok, hogy a halmazállapotom ne változzék cseppfolyóssá^^
Aomori időjárása nagyon kellemes volt. Vissza érve Tokyo-ba, mikor leszálltunk a buszról alig akartam elhinni, hogy már reggel ilyen hőség fogad. De hát egy betondzsungelben ez nem meglepő. :)

És akkor a harmadik napunk Aomoriban.

Ayaka a szokásos zongora gyakorlás után hazaért, megebédeltünk és a tesójával hárman elmentünk ősi japán kuckókat nézni ^^

A bejáratnál a hely kabalafigurája fogadott, akivel magas kawaii faktora lévén muszáj volt fényképezkedni :D

Bent újabb fotó készült. Direkt erre a célra készített régi japán ruhák várták a látogatókat, akik belebújva fotózkodhattak.

Ezek után először megnéztünk egy kis videó összeállítást arról, hogyan is néztek ki az ősi japán otthonok és hogyan készültek.
Majd a természetben tett rövid séta után megcsodálhattuk őket élőben is.
Először egy hatalmas fából és nádból (?) készített építménybe mentünk be. A földbe volt süllyesztve félig, így lépcső vezetett le.

Ezt követően lábakon álló házikókat néztünk meg. Ezekbe bemenni nem tudtunk, egybe lehetett bekukucskálni. Nád volt benne elraktározva.

A következő lak szintén a földbe volt kissé süllyesztve helyes kis kinyúló bejárattal. Csak lehajolva lehet bejutni. Belülről kör alakú volt, középen tűz rakás céljára ásott gödörrel. Teljesen olyan érzésem volt, mintha egy tipi-ben lennék ^^ Ráadásul pont olyan ősi kultúrával átitatott kellemes füst szag terjengett, mint Észak-Amerikai társában, így nagyon Bakony érzésem támadt :) Ha már idén kimaradt, legalább egy kicsit a hangulat megvolt :)

Több ilyet is megnéztünk kívül-belül, majd a végére érve vissza tértünk a kellemesen hűvös épületben ahol a régi használati tárgyak voltak kiállítva.
Sok érdekes dolgot láttunk. Elképesztő, hogy már olyan régen is, az akkori kezdetleges eszközökkel milyen finom munkákat is eltudtak végezni és dolgokat létrehozni.

A kiállítás végig nézése után saját magunk is készíthettünk emlékbe dolgokat. Mi kettőt választottunk.
Az első egy medál, ami a rossz szellemeket tartja távol :)
Az alapanyag megvásárlása után kedves bácsika segített az elkészítéseben.
Ebből a kőből indult a dolog:

Csiszolással elkezdtük megformálni a kívánt méretre és alakra. Szeretem az ilyen kézműves dogokat, így nagyon élveztem ^^ És a Bakony fíling után most következett az Arló-életérzés :D
Miután elértük a kívánt formát, a durva csiszoló papírt felváltotta egy finomabb változat. Ezzel a benedvesített követ fényesítettük és egyenletessé tettük a felületét. :)


A következő alkotást 5-ös fonással készítettük. Felhasználása kreatív és sokoldalú, régen főként ékszerként és dolgok díszítésére használták.

Ahogy elnézegettük a kiállított dolgokat megfigyeltük egyébként, hogy szerették magukat díszíteni ezzel-azzal. Nagyon oshare-k, vagy is divatosak voltak :D Hajukban, kezükön, nyakukban mindenféle ékszer féleséget viseltek.

Ez volt az utolsó állomás, így utána haza felé vettük az irányt.

Otthon az egyik kedvenc ételem volt a vacsi, az eredetileg kínai származású gyoza( gjóza). Együtt készítettük el ^^
A tálban fűszerekkel a darált husi és zöldség, a tányéron pedig már az ezzel megtöltött, főzésre-sütésre váró tészta gombócok :)

Ayaka anyukája, nagyszülei, és a papájának a testvére a feleségével ezen a napon érkeztek, mert eddig Hokkaido-n voltak nyaralni. Így 5 fővel egészültünk ki :)
Nagyon kedvesek voltak mind :) Ayaka nagypapájának zöldség üzlete van, ahova sok külföldi jár, így lelkesen próbálgatta rajtam az angolját :D Nagyon aranyos volt :D
Ayaka anyukáját pedig külön imádom, annyira cuki *w* Nem csak hogy Arashi fan, de imádja Jang Geun Suk-ot is :D Együtt fanoltunk :D Természetesen a You're Beautulful is a kedvencei között van, így másnap délelőtt az egyik kedvenc jelenetünket néztük együtt, amikor Jeremy a buszon van, és könnyek között énekli a
Really Good Words című dalt *w* Annyira szép ez a szám, így ki is teszem magyar feliratos változatban :)



Majd együtt visítoztunk Jang Keun Suk-ra a következő jelenetekben :D
És amikor YamaPi-s reklám volt a Tv-ben egyszerre kiáltottunk fel, hogy "kakkoiiii~" :D
És megvan Ayaka anyukájának az Merry Me Mary (itt Meri ha gaihakuchuu címen fut) gyönyörű dobozban és fotó füzettel *w* Másnap ezt néztem, koreai dorama lévén koreaiul japán felirattal xD De nagyjából megértettem :D

Vissza térve az eredeti naphoz, miután gyoza-val jól tele tömtük a pocinkat Ayakával elmentünk a múltkor vendégségbe jött régi osztálytársához, Keichi-hez megnézni a nem rég vásárolt házát. A ház megcsodálása után pedig megint tűzijátékoztunk ^^


Csak úgy mint a többi ez a nap is nagyon jól telt :)

Bai bai~

2 megjegyzés:

  1. Istenem, meg kell titeket zabálni abban a tradicionális cuccosban. <3
    Nagyon érdekes lehetett ez a múzeum vagy hogy nevezzük. És igazán szépek lettek a kézműves alkotásaid is! :)

    Ayaka anyukáját én is imádom, már így elmesélés alapján is. :D <333
    A Jeremys videó~ T_________T

    A tűzijátékozás pedig még mindig~ ♥

    VálaszTörlés
  2. Ugye milyen édes az a ruci? *w*

    Ayaka anyukáját muszáj imádni *w* Bár
    Ayaka nincs ennyire elragadtatva tőle xD Mindig, mikor mondtaom, hogy milyen cuki, mondja hogy egyáltalán nem xD

    VálaszTörlés