2014. okt. 5.

Alienek Kawagoeban

Sziasztok!

Ma elért minket a tájfun, így szobafogságra vagyunk ítélve, a holnapi órák is elmaradnak valószínűleg. Mondjuk nekünk még nincsenek óráink hétfőn, mert azok a tokyoi kampuszon lesznek, de még nem kezdődtek el. A tájfun miatt Taka rám is parancsolt, hogy tessék bent maradni és lustálkodni. Így is tettem. Kialudtam magam, majd a lányokkal főztünk finom curryt ebédre és utána sziesztaként befejeztük a Trónok Harca első évadát, amit Lí-chan még nem látott, így most ezt pótoljuk. Mondjuk nem túl könnyed sorozat, de azért nem ülte meg a gyomrunkat :D
Még terveztem mára tanulást, de előbb gyorsan egy blogbejegyzés, hogy végre utolérjem magam :)


Múlthéten hétfőn a suliban kezdtünk és elvittek minket az Alien registrationra a városházába, vagyis minket, kis alieneket beregisztrálni, hogy itt tartózkodunk. A japán személyigazolványunk hátuljára kaptunk szép kis matricát a hivatalossá vált lakcímünkkel. Valamint megkaptuk a TB kártyánkat is. Japánban természetesen a TB kártya is más, mint otthon. A hátulján van egy rész, ahol 3 pont közül lehet választani. Az egyik szerint már agyhalál esetén is, másik estben pedig ha leállt a szíved és meghaltál ajánlod fel a szerveid, vagy az utolsó opció, miszerint nem ajánlod fel. Ezt persze mindenki maga dönti el, bekarikázza az általa választottat, aláírja, majd a kapott matricával leragasztja, így rejtve marad, hogy ki mit választott. Nekem ez a rendszer tetszik, így mindenki szabadon választhat.
Amíg folyt a papírok intézése és várnunk kellett, felfedeztünk egy kihelyezett, bárki számára szabadon használható vérnyomásmérőt. Kíváncsiságunk ki is próbáltatta velünk a készüléket, majd az eredményt egy kis papíron, amit a gép nyomtatott ki, meg is kaptuk. 






Hát, attól nem kell félnem, hogy a magas vérnyomásom gondot fog okozni ^^









Mivel a múlt hét még majdnem végig szünet volt, ezt kihasználtuk és egyik nap először megnéztünk egy shinto és egy buddhista templomot, amik itt a kolitól nem messze vannak, majd utána átmentünk a tőlünk nem messze lévő Kawagoeba.
A Hoshinomiya shinto szentélynél kezdtünk. Gyönyörű és nagyon nyugodt volt. Egy kis ösvény vezet hozzá a fák között.





Cicával is találkoztunk *o*
Na meg rengeteg rovarral, azoknak már kevésbé örültünk ^^


És itt is nyílt a pókliliom *-* Annyira gyönyörűek, kár, hogy szomorú eseménnyel, a halállal kötik össze. Találtam is róla egy szép idézetet:

"Nézd, egy vörös pókliliom!
Tudod, miért nevezik az emberek a búcsú virágának?
A pókliliom virága és levele sosem látható egyszerre.
Amikor a  levelek  elszáradnak  és  lehullanak,  akkor
kezd nyílni  a virág. Olyannyira vágynak  egymás után,
hogy rügyeket és bimbókat növesztenek. Bár soha nem
találkoznak, az idő múlásával továbbra is vágynak egymásra."
/Jun Mi Kjong/



A templomtól elvezető kis ösvény szinte teljesen az Enmeiji  buddhista templomhoz vezet, aminek a bejáratát ez a kis elefánt őrzi :)





Mind a két templom gyönyörű volt, úgyhogy ezekkel a szép élményekkel eltelve indultunk el a suli felé hogy a bendőnket is megtöltsük, mielőtt tovább indulnánk Kawagoe felé.

Kawagoeba érve először is bementünk egy plázába, mert mindenkinek volt pár dolog, amit szeretett volna beszerezni, ráadásul útközben Ancsi cipőjének a talpa is kettétört, így kellett egy új példány. A beszerző út eredménye:
Táska, 2 pár combzokni, aranylánc hajpánt a GU üzletből, minden potom pénzért. Az az üzlet fantasztikus, nagyon jó cuccok vannak hihetetlen olcsón. Arcmaszk és cuki masnis tálka, valamint körömdísz is kellett persze, de ezek már a 100 yenes boltból valók. A 100 yenesek szörnyűek, az ember bemegy és mindig muszáj vennie valamint, mert minden csak 100 yen, annyiért meg nem lehet otthagyni. Most Livi miatt mentünk be, erre 3 dologgal távoztam...

És még a nap szerzeménye ez a Rilakkumás füzetecske, amit azért vettem, hogy mindig nálam van, és ha ismeretlen szó hallok, már jegyzetelem is bele. Hát, szépen gyarapodik a lista ^^


A bevásárlás után még megnéztük a plázában lévő kiállítást is. Az összes kép, amik megjegyzem hatalmasak voltak, egy fehér és egy fekete papírból állnak. Aprólékosan ki vannak vágva a fekete papírból a figurák, majd felragasztva a fehér papírra. Ezek az alkotások meg is vásárolhatóak, természetesen elég tetemes összegért ^^

Szerintem gyönyörűek voltak, további képeket Ancsi blogján találtok: http://tori-chan-yo.livejournal.com/2823.html



Innen az utunk a régi városrész felé vezetett, Koedoba, hogy megnézzük a Kurazukuri no machi nevezetű helyet, ahol gyönyörű régi épületeket csodálhattunk meg, és azért ez a hely neve, mert az épületek feketék.
Nagyon hangulatos hely, olyan, mintha a régi Japánban sétálnánk, leszámítva az autókat. Mindenfelé tradicionális édességeket és termékeket árusító üzletek sorakoznak. Volt egy olyan üzlet is, ahol mindenféle zöld teából (matcha) készült finomságot lehetett venni *-*

Kawagoe napjainkban. Innen kb 10 perc séta a régi városrész.


A csatornafedélnek is meg kell adni a módját!

 Útbaigazító utcakövek

Mert animés italautomata, az kell~



Megérkeztünk!


Kitty-chan ott van mindenhol


Nem tudom mik és hogyan készülhetnek azokban a hordókban, de lehet nem is akarom tudni :D



Ott magasodik a háttérben a Toki no Kane, vagyis az Idő harangja

És a matcha bolt *O*

Viszik az ovisokat. Az a kis kocsi mindent visz :D



A Toki no Kane nevezetű régi harangot közelebbről is megszemléltük. Régen azért építtette a város egyik vezetője, hogy a pontos időt az emberek tudtára tudják adni. Ha átmegyünk alatta, akkor egy kis udvar és benne egy csendes kis szentély vár minket. Nem hallatszott be sem az autók, sem az utca zaja. Nagyon békés volt, el is ücsörögtünk ott egy ideig. A mellette lévő ház láttán elgondolkoztunk, hogy milyen nagyszerű lehet itt élni, egy ilyen megnyugtató hely szomszédságában. Közben láttunk itt öltönyös üzletembert, aki betért egy imára, nénit kutyát sétáltatni és egy másik nénit, aki a szentély mellett lévő hintához hozta el az unokáját játszani.





Főleg egészséggel kapcsolatos kívánságok :)

Tovább indultunk lassacskán, majd ahogy sétáltunk egy boltnál kiszúrtam, hogy van Frozenes ásványvíz, úgyhogy nyomban vennem is kellett egyet *-* Amúgy is jól esett már inni egyet, de így meg főleg :D

Édes burgonya, amiből nagyon finom dolgok készülnek. Az áruk elég borsos, ahogy itt általában a zöldségek és a gyümölcsök ^^

Végül lassan hazafelé vettük az irányt. Kezdett az eső is szemerkélni és már sötétedett is. Útban hazafelé viszont még megláttunk még egy templomot, így oda még benéztünk :)




 Összebarátkoztam egy cicával is *-*

A nap végére már rendesen elfáradtunk, én annyira, hogy át is estem a holtponton és dalolászva sétáltam haza az állomástól ^^ Éhesen, viszont szép élményekkel és új szerzeményekkel értünk haza nap végén. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése