2011. szept. 4.

az utolsó Aomoriban töltött nap~


Yo~ \(^o^)/

Következzék az utolsó napunk Aomoriban :)

Dél előtt otthon voltunk, barbecue volt ebédre a program ^^ Ayaka apukája nagyon finomat készített, bár a hagyományos barbecue-tól kicsit különbözött, mert nem csak husi volt, hanem pl kagyló is ^^
Hát nem lett a kedvencem, de azért nem rossz :P Finomabb, mint amilyennek kinéz ^^

Ebéd után összepakoltuk a cuccainkat a haza útra, majd délután bementünk a városba szét nézni pár boltba és omiyage (お土産)-t venni. Az omiyage olyan ajándék, amit utazásról visz az ember, és főként valami harapnivaló szokott lenni. Így én Choi-nak egy almás sajttortát vettem :) (együtt ettük meg, nagyon fini volt^^)

Miután ezzel megvoltunk elindultunk megkeresni a tűzijátékra szóló jegyünkkel a helyünket. Mert hogy lehetett külön venni jegyet rá, és akkor biztosan volt jó ülőhelye az embernek egy erre a célra elkerített részen.

Mi Ayaka nagypapájától kaptuk a jegyeket ^^
A jeggyel nem rendelkezők már órákkal a kezdés előtt letelepedtek a földre, és a várakozást evéssel-ivással töltötték :)
A japánok tényleg nagyon szeretik a tűzijátékot ^^

Miután sikeresen megtaláltuk és elfoglaltuk a helyünket még volt egy kis idő a kezdésig, amit az otthonról hozott fincsi onigiri (rizsgombóc) elfogyasztásával, és a gyönyörű naplemente fényképezésével töltöttünk.

A távolabb zajló fesztivál hangjai hozzánk is elértek, majd a sötétség beálltával a nebutákat egyenként a tengerre bocsájtották a hozzájuk tartozó éneklő-doboló-cintányérozó emberkékkel együtt.
A nebuták hatalmas körben úsztak végig a tengeren, egyszerre mindig csak egy volt látható. Az érkezését pedig mindig tűzijáték jelezte.
Sajnos olyan fotót, amin látszik is valami nem igazán tudtam készíteni, mert a fényképezőm nem tolerálta túl jól a tengeren úszó, világító nebutakat. ^^"

Mire az összes nebuta végig úszott előttünk, hogy újra megcsodálhassuk őket, kb egy órahossza volt.
Ezután következett a nagy tűzijáték. Először mindig elmondták, hogy melyik cég ajándéka, majd gyönyörködhettünk benne.
Nagyon szépek voltak *-*
Voltak köztük egészen hatalmasok is ^^

Ez is kb 1-1,5 órán át tartott.
A fényképezők folyamatosan kattogtak, és minden különlegesebb tűzijátékot hangos "wooooo"-val és tapssal jutalmazott a közönség:)
Közben ment a falatozás is, minden féle, matsuri-kor szokásos finomságot fogyasztottak^^

Végül az utolsó tűzijátékot is fellőtték, és ezzel véget ért az ünnepség, mi pedig haza indultunk.

Elköszöntünk Ayaka nagyszüleitől, majd nem messze várt ránt Ayaka anyukája a csomagjainkkal. Még volt időnk a busz indulásáig, így beültünk hármasban egy kávézóba, ahol nem csak, hogy fincsi volt a fánk, hanem cukkencs is :D Szegény macikat, vétek volt megenni :D


Majd elindultunk felkutatni a buszunkat, és miután megleltük, a maradék időben még csináltunk közös képet Ayaka anyukájával *w* Annyira cukiiii~~~ *w*

Közben Ayaka apukája is befutott, így vele is tudtam képet készíteni :D

Végül elindult a busz, mi pedig egész éjszaka zötykölődhettünk rajta, míg reggelre vissza nem érkeztünk Tokyo-ba, ahol szörnyű meleg fogadott minket (>.<)
Aomori kellemes volt, viszont Tokyo kész szauna már kora reggel.

Nagyon csodálatos egy hét volt, Ayakának és az egész családjának nagyon szépen köszönöm, nagyon-nagyon jól éreztem magamat!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése