2011. márc. 5.

Ashita no Joe


"Csak mikor már nem futunk el a ma elől, mindent beleadunk az életünkbe, csak akkor leszünk képesek üdvözölni a holnapot." - YamaPi az egyik Ashita no Joe-ról tett nyilatkozatában.



Hát hűűű.

Ez volt a véleményem a film megnézése után.
Mert hogy nem olyan rég elmentünk Ayaka-val megnézni a moziba az Ashita no Joe-t, YamaPi legújabb filmjét *-*
Egy közeli moziba mentünk, éjszakai előadásra, mert az olcsóbb :D És még tömeg se volt, és amin meglepődtem, hogy több volt a férfiak aránya :D
A mozi egy pláza egyik emeletén volt, ahol egyből sokkot is kaptam a liftből kiszállva, mert ez a látvány fogadott:

Helyes az a félszemű csóka,mi? *-*

ViCC! Csak vicc voooolt xD YamaPi volt a halmazállapot változásom okozója, természetesen :D

Alap, hogy a közös fotózkodást sem hagyhattam ki ^^
Legszívesebben fogtam volna és kirohantam volna vele gyorsan, de esélytelen volt a dolog xD

Miután könnyes búcsút vettem tőle, következhetett a jegyvásárlás, ami, Japánról lévén szó, természetesen eltér a nálunk megszokottól. :D
Gondolom senki nem lepődik meg rajta, hogy a jegyet egy gépen keresztül lehet venni. Érintős, természetesen :D
Kiválasztod a filmet, az időpontot, majd megjelenik a nézőtér is, ahol kiválaszthatod, hogy hova szeretnél ülni, majd már csak a pénz automatába tuszkolása következik. Természetesen a papírpénzt is ismeri. :)
Ezek után kipottyan a jegyed, és már mehetsz is a moziszobák felé. Kezelik a jegyedet, és már be is csüccsenhetsz, és várhatod a film kezdetét.
A reklámok alatt még van egy kis sutyorgás, de ahogy elkezdődik a film, mindenki befogja a kis száját, és csöndben marad, vmit kommentárokat sem fűz a filmhez, nem úgy mint kis hazánkban :P
Természetesen itt is reklámok és filmelőzetesek a bevezető, majd egy kedves kis film arról, hogy ha a kis fejedben megfordulna az az ötlet, hogy felvedd a filmet, milyen módon fognak bilincsbe verni és elhurcolni :D

Ezek után kezdődött a film, ami awwwwwwwwwww *_* Az első percétől az utolsóig élvezem. Több, mint 2 órás a film, de annyira lebilincselt, hogy fel sem tűnt az idő.

Az Ashita no Joe egy anime adaptáció. A manga 1968-tól 1973-ig futott, majd készült belőle anime is.
Történetünk főszereplője Yabuki Joe, akit YamaPi alakít, aki ezért egy elég kemény tréningnek vetette alá magát, ugyan is ez egy boxolós film. (most biztos mindenkit megleptem xD)

Yabuki Joe egy nincstelen árva, aki Tokyo egyik nyomornegyedében tengeti az életét, egészen addig, míg egyik verekedős balhéja során, Danpei, az egykori boxedző fel nem ismeri a tehetségét. Bár ezután lesittelik egy kis időre, de edzésbe kezd bent. És legnagyobb riválisával, Rikiishi-vel is itt találkozik először.
Miután kiengedik kemény edzésbe kezd egy lepukkant kis házikóban, ahol Danpei összerak neki egy edzőterem féleséget. Mindennap keményen küzd, hogy egyre jobb és jobb legyen, és a kis "falucska" lakói is mind szurkolnak neki :)
Közben Rikishii is edz, és azon dolgozik, hogy a súlyát minél lejjebb tornázza, mivel ahhoz, hogy megküzdhessenek egymással, egy súlycsoportba kell kerülniük. Ő képviseli a filmben a gazdag oldalt, így elég puccos cuccokkal edz, elég brutális módon.
Végül YamaPi a ringbe kerül, és elkezdődnek az első boxmeccsei. Sajátos technikája van, hogy mit ne mondjak. ^^" A lényeg, hogy egy ideig hagyja, hogy püföljék, majd ha már megelégelte a dolgot, visszaüt, és egyből KO-val :D
Ez a mozzanata tetszett a filmnek. Egy ideig tűri a pofonokat az ember, de ha egyszer elég volt, akkor nem hagyja magát tovább.
Majd elérkezik a film fő jelenete, Joe és Rikiishi meccse. Nem akarom elmondani az egész filmet, hogy aki még nem látta (hát magyar valószínűleg eddig még nem ^^) annak ne lőjem le előre :) Mindenesetre érdekesen fognak alakulni a dolgok, és egy nem várt esemény jön. Itt fagyott meg az ereimben a vér, és az járt a fejemben hogy "miért kellett?" T__T

De tényleg nem akarom elmondani, hogy aki megakarja nézni, annak is teljes legyen az élmény. :)

Mindenesetre egy gyönyörű filmről van szó, Ayakával meg is könnyeztük rendesen. Na meg mások is^^
Két (teljesen más társadalmi helyzetű) ellenfél egymás kölcsönös tiszteletéről, ahogy ugyan azért a célért küzdenek, és eközben a szívükben való baráttá válásáról. És végül, hogy ha szörnyű és fájó dolgok is történnek, a fontos emlékekkel a szívünkben, amik erőt adnak, tovább kell lépni, mert csak így lehet üdvözölni a holnapot.

A film látványilag nagyon jó lett szerintem, a színészek is tökéletesen alakították a szerepüket, és a zene is passzol a film hangulatához.

A film tanulságát úgy gondolom YamaPi tökéletesen összefoglalta a bevezető idézetemben.

Végül a film trailer-je, és a hivatalos honlapja:

http://www.ashitano-joe.com


Remélem hamarosan megint megtudom nézni, és az is megfordult a fejemben, hogy jó lenne hozzá egy magyar feliratot készíteni, bár még soha nem csináltam ilyesmit ^^ Majd meglátjuk :)

Szép hétvégét mindenkinek! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése