2011. márc. 12.

helyzet jelentés a földrengés után

Sziasztok!

Most így áll a helyzet errefelé:

Jelenleg még lehet rengésekre számítani bármikor, kisebb utórengés ma is volt, valamint általában egy kisebb földrengés után egy hétig, de egy ekkora után egy hónapig lehet még megint nagyobb is, így mondta Takeshi. Ezért most mindenki vásárol főként vizet, de mivel ebből már is hiány van a polcokon mi a maradék teából vásároltunk. Valamint tartósan elálló ételeket, főként kekszeket vásárol mindenki. Ezek készenlétbe vannak egy meleg takaróval, hogy ha gyorsan el kellene hagyni az otthonunkat.
Az áramfogyasztást is minimálisra kell most csökkenteni, így a TV-n kívül, amiben folyamatosan élőben közvetítenek, mást nem használunk, a laptopom is az akkumulátorról működik. Villanyt is csak akkor kapcsoljuk fel, ha nagyon fontos.
Nagy probléma most az atomreaktor is. Volt délután egy robbanás Fukushima-ban az egyik blokk mellett. Valószínűleg a hidrogén robbant fel és enyhén radioaktív gáz távozott, de ez elvileg nem veszélyes, de azért ha nagyon muszáj kimenni az utcára akkor maszkban lehetőleg, haza érve egyből kézmosás és gargarizálás.

Hirakawa-sensei hívott ma az iskolából, hogy hétfőn az iskola is elmarad, mert egy fal kidőlt, és nem biztonságos, de keddre már megcsinálják, szóval lesz tanítás. Viszont a hétfői nagy tesztet még nem tudni mikor írjuk meg.

Nem tudok pontos számot mondani az áldozatokról, mivel még nem tudják pontosan, és sajnos folyamatosan növekedik is. T____T
A hangulat Tokyo azon környékén ahol én lakom nyugodt. Természetesen azokról a helyekről, ahol a tsunami is pusztított, ez nem mondható el.
Körülbelül 50 ország ajánlotta fel a segítségét Japánnak. Koreai és amerikai segítség már érkezett, arról tudok.

Szóval nálunk továbbra is minden rendben.
De azt a sok embert rettenetesen sajnálom T__T

Mindenki vigyázzon magára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése