2015. febr. 9.

Az örök gaz csábító: 100 yenesek

 Sziaszok!

Most egy kicsit rendhagyó bejegyzés következik :)
Tegnap anyával skypeoltam és mutogattam neki, hogy micsoda kis kincsekre tettem már szert mióta itt vagyok, méghozzá javarészt a 100 yenes boltokból.
Tokyo híres arról, hogy a világ egyik legdrágább városa. És ez így is van. A lakás (általában mindenki albérletben lakik) nagyon drága, egy autó fenntartása is szintén nem pénztárca kímélő, viszont a tömegközlekedés sem sorolható az olcsóságok közé. A gyümölcs is elég drága, és persze a márkáknak és a puccos éttermeknek itt is ugyanúgy megvan az ára, mint bárhol másutt a világban. Viszont azért lehet itt olcsón is vásárolni, méghozzá nem is rossz dolgokat, csak tudni kell, hogy hol keresse az ember :) És itt jönnek  a képbe a 100 yenes boltok, amik nekem, mint ösztöndíjjal itt tanuló diáknak, akit nem vet fel a pénz, igazi megváltás, hiszen a vásárlás öröméről nekem sem kell lemondanom :) A 100 yenes boltokban TÉNYLEG minden 100 yen (egész pontosan 108 yen, mert a 8 yen az adó). Ha valami esetleg mégis többe kerülne, azt alaposan feltüntetik, de az eladásra kínált portéka 95%-ban a 100 yenes kategóriába tartozik. Az otthoni 100 forintosoktól ebben máris nagyban különbözik. A másik hatalmas különbség a minőség! Itt tényleg jó, használható és nem gagyi dolgokat kap az ember a pénzéért. És a választék nem is elenyésző, úgyhogy kedvünkre lehet válogatni. Van itt minden, nasik, tészták, ételalapanyagok, instant tészták, csokik, üdítők, vitaminok, konyhai és fürdőszobai kiegészítők, papír-írószer, kozmetikum, körmös dolgok, játékok, némi ruházati cikk és még sorolhatnám. Na és hogy én miket is vettem eddig ott? Valószínűleg nem lesz teljes a lista, úgyhogy a teljesség igénye nélkül nézzük miket találtam a 100 yenes gyűjteményemben: 


Kezdjük az élelmiszer részleggel:
Cukrot, mézet rendszeresen ott veszek és az aszalt áfonya is gyakran kerül a kosaramba. Valamint a képen látható Kuriimu shichuu is, ami egy isteni finom étel alapanyaga. Ráadásul a világ egyik legkönnyebben elkészíthető étele. Csak összevágjuk a hozzávalókat, ami husi és zöldség, összefőzzük és mikor már majdnem kész beledobjuk ezt a kockát (úgy néz ki, mintha egy tábla fehér csoki lenne) és amikor szépen összefő még kell hozzá egy kis tej és már kész is. Én a husit elő szoktam főzni és a zöldségeket csak a legvégén rakom bele, mert úgy szeretem, ha csak félig főnek meg :) És egy ilyenből nekem 3-4 adag is kijön rizzsel, nyamm~





Ezek a zacsik vitaminokat és vasat rejtenek.
 Bár igyekszem sok zöldséget fogyasztani, de azért egy kis rásegítés nem árt :)


 Mivel közeleg a Valentin-nap a 100 yenes boltokat sem kerülhette el az a lavina, ami mindent beterített a közelgő nap termékeivel. Vettem én is kis bon-bonos dobozt és díszítő csoki gyöngyöket, ugyanis Japánban ha Valentin-nap, akkor a lányok kedveskednek általában saját maguk főzött csokival a kedvesüknek. És annak is aki nem a kedvesük, csak esetleg szeretnék, hogy az legyen. Tehát csoki jár szinte minden férni neműnek, legyen az az áhított szerelem, közeli barát, főnök, sógor, após, munkatárs. Persze a legszebb és legfinomabb csoki a párunknak jár :)

A konyhai kiegészítők kínálatából is vettem már pár dolgot, de még közel sem annyit,  mint tervezem ^^ Az egyik szerzeményem a Mickey-egeres főzőpálcika (ezért a 13 cm hossz).

Ezt a bájos kis masnis tálkát sem hagyhattam ott *-*

És cicás pohááár *o* Remélem mindenki érzi, hogy enélkül nem lehetne teljes az életem!

 Sakura virágos kis pohárka, a zöld teámat ebből szeretem a legjobban kortyolgatni ^^


Most szakasz váltás következik és nézzünk pár dolgot a tisztálkodási szerek közül.
Először is kapható tusfürdő, sampon és balzsam is itt. A képen a rózsaszín barackos tasak rejti a tusfürdőt, ugyanis itt szinte minden ilyesmi kapható utántöltős változatban is, amik nem csak azért jók, mert olcsóbbak, hanem mert kevesebb flakonra van szükség, ami utána úgyis a kukában végezné.
Első hónapban a samponomat is a 100 yenesben vettem és már attól sokkal puhább lett az én rakoncátlan hajam is. Most a Pantene Pro V samponját használom, ugyanis a drogériában a Pantene volt a legolcsóbb, csupán 400 yen o__o Vettem itt még habkövet és vattát is. Valamint a képen még fogkrém és sminklemosó van, amiket szintén nagyon szeretek.

Arclemosó~

Hajkefe. Ezt otthonról nem hoztam magammal, mivel a hajam nem tűri jól a fésülést, így igen ritkán esett meg velem, hogy használtam. De mióta itt vagyok sokkal puhább és kezelhetőbb lett, így már szinte napi rendszerességgel fésülködök. (Ez így most igen furán hangzik x'D) Ehhez azonban be kellett szereznem egy hajkefét. Nem töri a hajamat, szeretem használni.
 

Sleeping pack, vagyis éjszakára felkenjük az orcánkra és másnap gyönyörűen ébredünk. Vagy nem :D Mindenesetre a bőröm tényleg szebb tőle :)

 És szintén létszükséglet: Pikachu fogkefe tartó!!!!
Mellesleg a fogkefe is a 100 yenesből származik


Pipere cuccok:

Körömágy ápoló olaj, szintén nagyon jól funkcionál~


Szemhéjpúder és smink fixáló, mind a kettőt nagyon szeretem


Még régebbi szerzemény ugyan, de műszempillából és hozzá tartóból sem szerény a választék.


 Valamint szintén előző Japánban tartózkodásaimkor vásároltam ezeket a kontaktlencse tartókat is.


 


Köröm kiegészítők is vannak dögivel! Kész műkörmök is vannak, amiket csak fel kell ragasztani, na meg körömlakkok és mindenféle matrica, kövek, ha mi magunk dizájnolnánk a körmeinket. Mivel én zselével építem magamnak, nekem a körmös részleg maga a Kánaán *^^*

 
 





És hogy ezeket a pipere cuccokat lehessen miben tárolni, persze kis neszeszeres taryik is dukálnak!
Sajnos amikor látok egy-egy darabot, ami megtetszik, olyankor nem igazán tudok ellenállni nekik ^^"

Ebben a masnis-pöttyös csodában az iphonom, fülhallgató és hordozható töltő lapul. Így a táskámban védve vannak az ütődésektől és az esetleges koszolódástól.

Párducmintás, tehát kellett.

Ebben egy kis tükör, labello, táskatartó és papírzsepi lapul.

A sminkes tatyim. Olyan, mintha egy nagy puha párna lenne az egész. És imádom, hogy az egyik fele pöttyös, a másik pedig sima fekete~
(ideje kimosnom ^^")

Persze a belseje is pöttyös~

Minnie egeres neszesszer és tükör.
Megkellett venni, mert
1. Minnie egér
2. Mert csak 100 yen


És akkor a táskatartó, ami a rózsaszín pöttyös tatyiban lapul:
Erre mondtam anyának, hogy na végre valami, ami hasznos is. Reakciója: " Na igen, nem is értem, hogy tudtál eddig nélküle élni!" XD 
Amúgy tényleg praktikus, mert már többször jártam úgy, hogy nem tudtam hova tenni a táskámat.

Ha már a rendkívül hasznos cikkeknl tartunk van itt még belőle:

Ami nélkül szintén nem lehet meglenni, a rózsaszín, csipkés, masnis papírzsepi tartó ruhácska!
Ilyenből még a zsepi is puhább lesz! :D

Valamint a rózsaszín szőrös vállfák!

És a tökéletesen semmilyen funkciót be nem töltő mini Rilakkumák, amiből 2 db volt 100 yen. Ugyan nem jól semmire, de Rilakkuma! Remélem nem is lehet kérdés, hogy meg kellett venni.
Vettem ám én még más rilakkumás dolgot is: kulcstartó. Ez legalább nem teljesen haszontalan ^^

De hogy mutassak végre hasznos cuccokat is:

Rózsás-csipkés tolltartó (a korilakkuma saját kiegészítő), ami azért jó, hogy van, mert így rendszeresen itthon felejtem a tollaimmal együtt..
És hozzá pöttyös toll. Japánban a fekete a hivatalos színű toll, hivatalos helyeken pl a kék tollal kitöltött dokumentumot van, ahol nem fogadják el. Otthon pont fordítva van, kék toll kell. Én a feketét jobban szeretem ^^

Naptár az új évre! Persze Minnie pózol az elején ^^

És hozzá macaron dizájnú mágneses könyvjelző. 
Ilyen mágneses könyvjelzőt még vennem kell, mert utazás közben szeretek olvasni miközben a könyvjelzőmet pedig jól elhagyom.

Irattartók, amiben a tanulmányaimat tárolom. A rengeteg papírt, amiket az órákon kapunk így szépen rendben tudom tartani.

A látszat ellenére sem kisbugyik, hanem puha és meleg kisnadrágok, amik télen a szoknya vagy a nadrág alatt is nagyon jól melegítenek. Mert az, hogy egy lány rövidben van télen is, nem jelenti azt, hogy alatta nem öltözött alá vastagon ;)

Puha, gyöngyös fülpamacs~

Hankachi, vagyis kis törölközők. Ilyet általában minden japán hord magánál. Egyik oka, hogy általában a közmosdókban nincsenek kéztörlők/kézszárítók. A másik pedig nyáron, hogy ezzel törölgetik például a nyakukat a nagy hőségben.

Japán történelem tanulós kártya! A számok, így az évszámok is igencsak a gyengéim. Mindig megtanulom az évszámokat és mindig el is felejtem őket. Mondjuk nem is tudom mit várok, mikor még azt is rendszeresen elfelejtem, hogy melyik évben érettségiztem... Igen, a számok az ellenségeim! De azért harcolok ellenük, a legújabb próbálkozásom ezek a kártyák.

Hosszú zokni itthonra! Szintén hihetetlenül puha *^^*

Alapvetően mezítlábas típus vagyok és sokáig itt sem bújtam papucsba, de a konyha padlója tényleg hideg és mikor ezt a rózsaszín párduc mintás  kis flappogót megláttam elérkezett a fordulópont az életemben: papucsot hordok!
(Ez a papucs volt a kivétel a 100 yenesben, mert 300 yen volt. Szintén hatalmas összeg)

Közeleg a Hina-matsuri, vagyis a lányok ünnepe, amikor otthonaikat a japánok a császári családot ábrázoló babákkal díszítik. De ezeknek a babáknak igen borsos ára van. Ugyan nem annyira impozáns, mint drága társai, de az egyik Daisoban én is beszereztem az egyszerűbb és olcsóbb változatot. Nekem azért ez is nagyon tetszik ^^

És másik japános kiegészítő dekorálás céljából ezek a sakura virágos ragacsok, amiket tükörre, ablakra vagy akár hűtőre is fel lehet rakni.

Telefonhoz is lehet venni kiegészítőket, USB kábeleket, telefon tokokat (főként persze Iphonehoz).
Én vettem védőfóliát a kijelzőmre.

Újabb, a rendkívül hasznos dolgok listáját bővítő mütyür: telefontámasz!

És cica mancsis telefondísz! Ebből beszereztem a felső képen látható barnát, a lenti fehéret és a sehol sem látható 3 színűt is!

A pöttyös masni és a mickey egér fejes telefondísz is otthagyhatatlan volt ^^

És lassan el is érkezünk a lista végéhez, amit hajcsatok és hajgumik zárnak, szintén a mindenképpen szükséges dolgok listájáról!



És amin a fotók nagy része készült: a párduc mintás puha plédecském. Nem egy hatalmas darab, de arra, hogy a lábamat betakargassam vele tökéletes.


És most jön a bónusz!
Mert hogy 300 yenes boltok is vannak, ahonnan szintén szereztem már be pár apróságot:

Két nyaklánc és egy masnis fülbevaló, amit rá kell csíptetni a fülre olyan középtájon *-*



Mint a bejegyzés is jól prezentálja, rengeteg mindent össze lehet itt vásárolni és mivel minden csak 100 yen, az ember hajlamos olyan dolgokat is megvenni, amit amúgy esze ágában sem lenne. "Na de 100 yenért csak nem hagyom itt!" felkiáltással sok minden igen gyorsan landol az ember kosarában, aztán a kasszánál meg lehet pislogni amikor megtudjuk a végösszeget ^^"
Ráadásul én gyakran járok úgy, hogy meglátok valamit, amiről eszembe jut valamelyik barátom, hogy biztos örülne neki és azt is megveszem ^^ Aztán többet fizetek postaköltségre, mint amennyibe került az ajándék, de akkor sem tudok nekik nem küldözgetni időnként valamit ^^

Szóval éljenek az alattomos pénztárca kifosztó 100 yenesek, ahol azért sok hasznos dolgot is lehet kapni, ha az ember nem olyan idióta, mint én... ^^"

2 megjegyzés:

  1. Szia :))
    Nagyon cuki kis cuccok úgy irigyellek hogy ott lehetsz kint *-* örökre kint maradsz már? vagy ha letelt az egy éved vissza kell menned Mo-ra?. egyébként példaképem vagy.. ahogy küzdesz az álmaidért és olyan csinos vagy. nálad szebb lányt nem igen látni manapság :)) nagyon j olvasni a blogod csak kevés a bejegyzés de megértem biztos elfoglalt vagy :) egyébként nagyonhasonlítasz erre a lányra szerintem

    http://www.hello-online.org/img/Natsuyaki%20Miyabi-189977.jpg

    Nem tudom ismered-e a Buono együttest na abból ő Miyabi :)
    remélem majd ha van időd elolvasod és vissza írsz :)
    És nyugi nem vagyok leszbikus xdd csak itt áradozok róladxd
    puszi Kriszti

    VálaszTörlés
  2. Szia :)

    Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :)
    Haza kell mennem egy év után, de mindenképpen vissza szeretnék menni Magyarországra, mert az egyetemet be szeretném fejezni, hogy megkapjam a diplomámat. A mester szakot is szeretném elvégezni, de azt jó lenne Japánban, de majd még meglátjuk mit hoz az élet. Az biztos, hogy itt képzelem el a jövőmet és egyre inkább úgy érzem, hogy a japán jelnyelvvel szeretnék elhelyezkedni, esetleg jelnyelvet oktatni siket gyerekeknek iskolában :)
    Most itt a tavaszi szünet, úgyhogy igyekszem több bejegyzést írni, hogy végre utolérjem magam.

    Köszönöm még egyszer a kedves kommentet *^^*

    VálaszTörlés