2012. márc. 28.

Tumbling



Yo !

Rég volt már, hogy doramaról írtam, de ma befejeztem a
Tumbling-ot, ami a mydramalist szerint a 110. dorama, amit végig néztem, így gondoltam egy posztot megérdemel :)



Főként Yamamoto Yusuke volt az oka, hogy elkezdtem nézni ezt a doramat. Egyik kedvenc színészem, az első doramam, a HanaKimi óta imádom a srácot :)
Sokszor láttam a piros hajú képeit, amiken sokszor Seto Kouji-val van együtt, majd Hina egyszer csak rábukkant, hogy a Tumbling-ban játszanak együtt. Rákerestem, és végül meg is találtam a doramat, sőt a Kawaii FS jóvoltából az első 6 részhez magyar felirat is van.
A sztori is érdekesnek ígérkezett, így neki kezdtem.
Már az első rész után oda meg vissza voltam ezért a sorozatért. *w*

A történet röviden annyi (sporiler!) , hogy Azuma Wataru, a Karasumori suli yanki bandájának a vezére kénytelen egy iskolai klubba belépni, ha nem akar évet ismételni rossz teljesítménye miatt. Több klub megnézése után végül a férfi ritmikus gimnasztika klubban köt ki, de csak azért, mert az iskolába újonnan érkezett lány, Mari-chan szerint kakkoi a ritmikus gimnasztika, és mivel Mari-chan megdobogtatta Wataru szívét, egyből csatlakozott is a klubba, hogy imponáljon neki :D Persze a csapattagok nem fogadták kitörő örömmel a mindig mindig balhés, forrófejű és yanki külsejű srácot, aki eddig csak a verekedésnek, a bagónak, a bandázásnak és a balhéknak élt bármiféle cél nélkül. Sőt, a kapitány, Yuuta kivételével féltek is tőle ^^
Nem is megy minden elsőre gördülékenyen, sok probléma fog az utukba kerülni, de végül együtt minden túl fognak jutni. Mert a sorozat végére igaz barátokká válnak. Wataru és másik két yanki barátja, Ryousuke és Nippori, akik szintén csatlakoznak a klubba hatalmas változáson és karakterfejlődésen mennek át. Először leteszik a cigit, hogy jobban menjen a sport, majd megígérik a csapattársaiknak, hogy a verekedést és a balhékat is abbahagyják, mert máskülönben az iskola feloszlatja a klubbot. Az elején ehhez az ígérethez csak azért tartják magukat, mert nem akarják bajba sodorni a klubbot, de végül az álmukká válik a ritmikus gimnasztika és ezért fognak megtenni érte mindent. Ezt persze Wataru egykori bandájának többi tagja nem nézni jó szemmel és próbálják verekedésre provokálni a srácokat, de ők nem ütnek vissza, így laposra verik őket párszor. Sőt a végére Wataru és Kiyama is hagyományos japán módon, a földön négykézláb, a fejét a földre hajtva könyörög azért, hogy ne bántsák tovább barátait. Ezt '
dogeza'-nak hívják és a meghajlás legfelső foka Japánban, a legalázatosabb bocsánatkéréskor/ könyörgéskor használják, tehát kissé megalázó is lehet. És szerintem ezzel bebizonyította, hogy ő az erősebb, még ha az ő arcát is cifrázták ütések nyomai.
És a doráma előrehaladtával nem csak a srácok változnak, de a környezetük is. Kezdetben mindenki elítélte és leírta őket, hogy csak semmirekellő bajkeverők, de a végére már együtt szorítottak értük :)
A csapat célja megnyerni egy közelgő nagy versenyt, amin nagy sikert aratnak, de végül nem sikerül elnyerniük az első díjat. De szerintem az első helynél egy sokkal fontosabb dolgot nyertek. Miközben igaz barátokká váltak, az álmukat is megtalálták :) Így még is csak ők lettek az igazi győztesek szerintem. ♥

A 9 srác: (a képen balról jobbra, lefelé haladva)

A vörös hajú, forró fejű yanki banda vezér, akitől mindenki fél és az emberek gyorsan kitérnek előle az utcán, Azuma Wataru (Yamamoto Yusuke)

A klub kapitánya, akinek kisgyerek kora óta, mióta először látta a ritmikus gimnasztika az álma, annak ellenére, hogy környezete furcsának és lányos dolognak tartja ezt a sportot. Ami első hallásra és a passzos rucit tekintve valóbban annak tűnhet, ameddig el nem kezdődik. Viszont kitart ő kitart az álma mellett, Takenaka Yuuta (Seto Kouji)

Wataru volt bandájának egyik tagja, a szöszke srác, akinek kiderül, hogy nagyon jó érzéke van a ritmikus gimnasztikához és imádja a csinos lányokat hajtani, Tsukimori Ryousuke (Miura Shouhei)

A klubhoz utolsó előttiként csatlakozó, általában csendes és magában lévő, régen szintén balhés srác, aki egy régi szomorú eset miatt határolódott el az emberektől, de most újra barátokra lel, Kiyama Ryuuichirou (Daitou Shunsuke)

A srác, aki az apjának akar bizonyítani leginkább, és kivívni a szeretetét, amit csak testvére kap meg apjuktól, de Watarunak köszönhetően ez megváltozik. Elejében mindig egyedül volt, elutasított bármiféle közeledést és az egyszemélyes gimnasztikát csinálta, később csatlakozik a klubhoz és megtapasztalja milyen csapatban, barátokkal együtt küzdeni, Hino Tetsuya (Nishijima Takahiro)

A mindig mindenkihez kedves és az udvarias nyelvet használó srác, akinek súlyos betegsége miatt fel kell adna a ritmikus gimnasztikát, de miután ez kiderül Wataru nem hagyja, hogy kilépjen, hanem javasolja legyen a menedzserük, így velük marad és végig tiszta szívből szurkol a srácoknak és segíti őket, Tsuchiya Satoshi (Tomiura Satoshi)

A srác, aki mélyebb, viszont viszonzatlan érzelmeket is táplál Kiyama iránt, amit próbál sokáig titokban tartani, de végül mégis kiderül. Ez miatt először környezete elítéli és ki is akar lépni a csapatból, de barátai kiállnak mellette, így nem adja fel a ritmikus gimnasztikát, Mizusawa Taku (Yanagishita Tomo)

Szintén Wataru yanki bandájának kissé bolondos tagja, aki már szinte testvéreként szereti Watarut, akit 'Aniki'-nek hív. Nagyon szegény a családja, így dolgozik, hogy támogassa őket, a többiek pedig segítségére lesznek. Neki van a legkevesebb tehetsége a ritmikus gimnasztikához, viszont a kitartásának köszönhetően nem marad le barátaitól, Nippori Keiji (Kaku Kento)

A szemüveges srác, akit Nippori sokszor piszkál, ennek ellenére barátok. Egy gyerekkori barátjának köszönheti, hogy a ritmikus gimnasztika vált az álmává, Kaneko Atsushi (Tamato Soran)

Szerintem egy fantasztikus doráma, nekem nagyon a szívemhez nőtt :) Örülök, hogy ez a 110. dorama amit megnéztem ღ(◠◡◠)ღ

Ami még szerintem emeli a dorama értékét, hogy nem igazi sportolók csinálták a mutatványokat, hanem maguk a színészek. Szóval nem kis fizikai munkájukba és idejükbe telhetett, mire képesek voltak megcsinálni őket :)

És ízelítőnek egy nagyon jól összevágott vidi:



bai bai~ ☆

1 megjegyzés:

  1. Szia, ha nem túl nagy gond feltudnád venni velem a kapcsolatot e-mailben? A címem: h.luna2@citromail.hu , előre is köszi. Üdv.

    VálaszTörlés